Реформа децентралізації в Україні триває – заступник керівника ОП

Реформа децентралізації в Україні триває – заступник керівника ОП

Ексклюзив
Укрінформ
Реформа децентралізації в Україні не припинилася під час повномасштабної війни, важливим питанням нині є врегулювання контролю та моніторингу рішень органів місцевого самоврядування.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба в інтерв’ю Укрінформу.

«Україна не просто може, а продовжує розвиток реформи в умовах повномасштабного вторгнення. Сьогодні Україна підняла високу планку, зокрема перед міжнародними партнерами. Важливе питання завершення реформи - це питання контролю та моніторингу рішень органів місцевого самоврядування. І це в першу чергу має бути контроль від громадськості. І ми маємо це враховувати в наших законодавчих актах, тому що саме громадськість є прямим учасником політичних подій, які відбуваються в місцевій владі. Звичайно, це не виключає і наявність контролю з боку органів центральної влади. І це також потрібно закріпити законодавчо», - сказав він.

Читайте також: За програмою «Пліч-о-пліч» на Херсонщині відновили понад 400 об’єктів – ОП

Кулеба зазначив, що діалог щодо реформи децентралізації триває, проводяться консультації, Мінвідновлення співпрацює з профільним комітетом Верховної Ради.

Як повідомлялося, Міністерство відновлення 20 липня провело перше засідання Координаційної ради щодо регіональної політики та реформи децентралізації, де презентувало міжнародним партнерам плани з підтримки громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-