Росія в ООН звинуватила Україну в «переслідуванні православ’я» – Кислиця відповів

Росія в ООН звинуватила Україну в «переслідуванні православ’я» – Кислиця відповів

Укрінформ
Постійний представник України при ООН, відповідаючи на закиди РФ щодо нібито переслідування православ’я в Україні, зачитав звернення митрополита Одеського УПЦ Агафангела з приводу обстрілу Одеси.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Російська ракета за вказівкою командування Російської Федерації влучила в духовне серце миролюбного міста Одеси – Спасо-Преображенський кафедральний собор… – ідеться у зверненні митрополита. – З 24 лютого 2022 року розпочалася широкомасштабна воєнна агресія РФ в нашій рідній Україні, гинуть люди, ллється людська кров, руйнуються міста й села, церкви й монастирі. Якою б не була мета так званої ганебної «спеціальної воєнної операції», вона не зможе виправдати вбивство й насильство, розруху й вимушене біженство. Нам досі не зрозуміло: від кого нас хочуть звільнити? Від життя? Це справжній геноцид українського народу... Не може сьогодні країна, яка вважає себе православною, на словах дотримуватися Божого закону і одночасно чинити справи зла й темряви».

Читайте також: Руйнування релігійних об’єктів в Україні: Штати в ООН звинуватили Росію у лицемірстві

За словами Кислиці, це питання ставить особа, якій Москва, «здавалося б, довіряє і до якої прислухається, виходячи з того, що сам (президент РФ Володимир) Путін кілька років тому нагородив митрополита Агафангела орденом пошани й орденом дружби».

Ми всі зацікавлені в тому, щоб отримати відповідь на це питання, яку російська делегація досі не надала, сказав постпред.

Натомість російська делегація «продовжує знущатися з мандату і процедур» РБ ООН. Кислиця повторив ще раз запитання, сформульоване Агафангелом: "Від кого ви хочете нас звільнити? Чому чините геноцид українського народу? Коли ваша влада перестане на словах дотримуватися Божого закону, одночасно чинячи зло і темряву"?.

Читайте також: Радбез ООН не допустив до виступу проросійського священника УПЦ МП Гедеона

Як повідомляв Укрінформ, у середу Радбез ООН на вимогу Росії обговорив нібито переслідування російського православ’я в Україні, а також на запит України розглядає обстріл історичного центру Одеси та портової інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-