Мінус мандат: ЦВК не визнала обраним депутатом кандидата від забороненої ОПЗЖ

Мінус мандат: ЦВК не визнала обраним депутатом кандидата від забороненої ОПЗЖ

Укрінформ
Центральна виборча комісія не визнала обраним депутатом наступного за черговістю кандидата від забороненої проросійської політичної партії “Опозиційна платформа – За життя” після складання повноважень депутата Тетяни Плачкової.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ЦВК.

Зазначається, що до комісії надійшла Постанова Верховної Ради України від 14 липня 2023 року, якою достроково припинено повноваження народного депутата України Тетяни Плачкової, у зв’язку з особистою заявою про складання нею депутатських повноважень. Вона була обрана на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Читайте також: ЦВК заявила про нелегітимність «виборів» на тимчасово захоплених Росією територіях

Вирішуючи питання щодо можливості визнання обраним народним депутатом України наступного за черговістю кандидата від зазначеної політичної партії, ЦВК взяла до уваги рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду від 20 червня 2022 року, залишене без змін постановою Верховного Суду від 15 вересня 2022 року, яким заборонено діяльність вказаної політичної партії.

"Відтак ЦВК визнала заборону діяльності політичної партії “Опозиційна платформа – За життя” рішенням суду, яке набрало законної сили, обставиною, що унеможливлює ухвалення Комісією рішення щодо визнання обраним народним депутатом України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі наступного за черговістю кандидата в народні депутати України у виборчому списку вказаної політичної партії відповідно до Закону України “Про вибори народних депутатів України”, - наголосили в ЦВК.

Читайте також: Рада достроково припинила повноваження депутатки Плачкової від ОПЗЖ

У ЦВК нагадали, що раніше комісія вже приймала аналогічні постанови з цього приводу, а саме: від 4 квітня 2022 року №66, від 9 листопада 2022 року №112, від 8 грудня 2022 року № 114, від 19 січня 2023 року № 5, від 10 лютого 2023 року № 10 та від 2 березня 2023 року №14.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня Верховна Рада достроково припинила повноваження народної депутатки Тетяни Плачкової, обраної від забороненої проросійської політичної партії "Опозиційна платформа – За життя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-