Про членство України в НАТО можна говорити після перемоги - Пенс

Про членство України в НАТО можна говорити після перемоги - Пенс

Укрінформ
Потенційне членство України у НАТО може відбутися лише після переможного завершення війни із Росією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку висловив кандидат у президенти США від республіканців, колишній віцепрезидент Майк Пенс, пише CNN.

“Я щиро вірю, що для Америки, яка є лідером вільного світу та арсеналом демократії, важливо й надалі надавати українцям необхідне їм для боротьби, перемоги й відбиття неспровокованого російського вторгнення. Утім, питання членства у НАТО - і я спілкувався із президентом Зеленським - має почекати до перемоги у війні”, - сказав Пенс.

Читайте також: Перемога України у війні з РФ стримуватиме військові амбіції Китаю – Пенс

Він також висловив сумнів у правдоподібності слів Дональда Трампа про його спроможність припинити війну в Україні протягом 24 годин у разі обрання президентом. “Єдиний спосіб завершити війну в Україні протягом 24 годин - це віддати Володимиру Путіну усе, що він хоче. Штатам не варто будь-коли схиляти Україну до цього”, - зазначив колишній віцепрезидент.

При цьому Пенс виступив на захист адміністрації Трампа, яка залишалася “жорсткою” стосовно Путіна, попри те, “щоб не говорив про нього Трамп”.

Читайте також: Пенс: Продовження підтримки України важливе для безпеки всього НАТО

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок країни-члени НАТО під час саміту в Вільнюсі прийняли комюніке, у якому, зокрема, визнали прогрес України на шляху євроатлантичної інтеграції та підтвердили, що майбутнє України – в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-