Шмигаль доручив усім міністерствам розробити «дорожні карти змін»

Шмигаль доручив усім міністерствам розробити «дорожні карти змін»

Укрінформ
Кожне міністерство має розробити свою дорожню карту змін, яка базуватиметься на орієнтирах та елементах майбутньої доктрини України.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Кожне міністерство має представити дорожню карту змін відповідно до озвучених елементів нової доктрини. Це має бути комплексна, чітка та публічна стратегія», - заявив Шмигаль.

За його словами, розвиток та відбудова усіх територій має відбувати за принципом "краще, ніж було".

Читайте також: Шмигаль розповів, куди Україна направить $1,5 мільярда позики Світового банку

Глава уряду нагадав, що Президент окреслив п’ять орієнтирів української доктрини для обговорення: філософія перемоги України, глобальність української безпеки, політика героїв, політика справедливості, трансформація України за наступні 10 років.

«Першочергове завдання – це реалізація Формули миру. Далі – вступ до ЄС та НАТО. Зараз пріоритетне завдання – вийти на початок переговорів про повноправне членство в ЄС», - сказав Шмигаль.

Він зауважив, що безпека країни після війни – це насамперед українська армія і ОПК. Саме тому Україна має стати центром виробництва сучасної зброї у Європі. Великий акцент - на сучасні технологічні рішення та розробки, наголосив глава уряду.

Прем'єр-міністр також запевнив, що герої, які захищають Батьківщину, не залишаться без уваги. «Інтеграція ветеранів у суспільне та економічне життя. Доступна іпотека. Гранти, які ми вже зараз надаємо для ветеранського бізнесу і будемо надалі розширювати цей напрямок. Соціальна підтримка. Інститут помічника ветеранів», - додав він.

Шмигаль упевнений в тому, що справедливість буде. На його переконання, буде створення спеціального трибуналу для покарання російських військових та політичного керівництва, а також конфіскація російських активів для відбудови України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 28 червня наголосив на тому, Україна потребує доктрини, яка відповідатиме на фундаментальні питання щодо майбутнього держави.

Фото: Кабмін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-