Більшість українців позитивно оцінюють дії місцевої влади - Корнієнко

Більшість українців позитивно оцінюють дії місцевої влади - Корнієнко

Опитування
Укрінформ
Від 50% до 82% українців вважають, що їхнє місто рухається у правильному напрямку.

Про це зазначив перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко під час Конференції з демократичного врядування, про що повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Децентралізація настільки фундаментальна реформа, що незалежно від змін влади та політичного контексту вона все одно рухається вперед», - зазначив він.

Корнієнко наголосив на тому, що на конференції обговорювались висновки восьмого всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Читайте також: 94% громадян пишаються українським паспортом

Перший заступник Голови ВР заявив, що, згідно з дослідженням, переважна більшість населення вірить у краще майбутнє, позитивно оцінює якість послуг від місцевої влади, планує залишитися у своїх містах під час війни та після її завершення.

«У 18 з 21 населеного пункту, де проходило опитування, від 50% до 82% респондентів вважають, що їхнє місто рухається у правильному напрямку», - акцентував він.

У цьому контексті член президії українського парламенту також згадав про значення політики децентралізації для успіхів української євроінтеграції.

«Децентралізація набула ще додаткового значення після отримання Україною статусу кандидата в ЄС, адже процес євроінтеграції та вступу проходить також на рівні інфраструктурних проєктів, які реалізовуються в громадах», - додав Корнієнко.

Читайте також: Розвиток громад: Рада ухвалила закон про голосування за проєкти в «Дії»

Окрім того, він зауважив, що влада та держава будуть працювати на підтримку та розвиток маленьких громад, але водночас і «великі громади мають нести й відчувати свою відповідальність у цьому процесі».

«Важливо поліпшувати якість життя українців, бо це одна із тез, яку озвучують наші люди, коли говоримо про повернення додому із-за кордону», - резюмував перший заступник Голови ВР.

Як повідомляв Укрінформ, директор GIZ Ukraine закликав продовжувати децентралізацію та розбудову місцевої влади в Україні.

Фото: Євген Котенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-