Прем'єр Іспанії відвідає Україну в перший день головування в Раді ЄС

Прем'єр Іспанії відвідає Україну в перший день головування в Раді ЄС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес відвідає Україну в перший день головування в Раді ЄС. Президент України Володимир Зеленський переконаний, що це історичний час, аби почати переговори про членство України у Євросоюзі.

Як передає Укрінформ, на цьому глава держави наголосив, виступаючи на засіданні Європейської ради, повідомляється на сайті Президента.

"Вважаю символічним, що цієї суботи, у перший день головування Іспанії в ЄС, на моє запрошення Україну відвідає з візитом пан прем’єр-міністр Іспанії Санчес. Уперше початок головування країни в ЄС буде підкреслено візитом в Україну. І це дуже багато говорить про те, якими важливими для нашої Європи будуть ці пів року", - сказав Президент.

Він переконаний, що це історичний час, аби почати переговори про членство України у Євросоюзі.

"Європа цінностей, вільна й сильна Європа, Європа миру немислима без України. Ми готові до початку переговорів про членство, і наш прогрес у виконанні рекомендацій Єврокомісії варто зафіксувати. Україна налаштована якнайшвидше підготуватися до початку перегорів про членство, і ми це зробимо", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Іспанія анонсувала нову допомогу для відновлення України

За його словами, мир не має альтернатив, а, отже, максимальна єдність у Європі не має альтернатив.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня Іспанія розпочне своє піврічне головування в Раді ЄС відповідно до системи ротації між 27 державами-членами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-