Китай має зробити вибір у питанні війни в Україні - Подоляк

Китай має зробити вибір у питанні війни в Україні - Подоляк

Єдині новини
Укрінформ
Китай має прийняти рішення, чи активно проявлятиме свою позицію щодо війни в Україні, чи стоятиме осторонь.

Таку думку радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк висловив в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

"Китай сьогодні робить вибір, чи буде він активно в цій війні себе проявляти, чи буде стояти осторонь. Для цього, безумовно, було б бажано отримати телефонну розмову між Президентами Китаю та України. Ми сьогодні чуємо, що такі сигнали є, але давайте дочекаємось логістики. Буде логістика, поговоримо про це. Але мені здається, що позиція Китаю суттєво змінилася. Я підкреслюю: суттєво змінилась. І позиція ця не є такою, як на цьому довгий час наголошувала рф", - сказав Подоляк.

Читайте також: Ядерна загроза: Фон дер Ляєн закликала Китай «по-дружньому» вплинути на росію

Він зазначив, що Китай має прийняти для себе рішення, "чи буде він грати в глобальний політичний порядок денний, чи буде стояти осторонь по відношенню до того, що ми сьогодні бачимо на території України".

Як повідомлялося, голова КНР Сі Цзіньпін у ході тристоронньої зустрічі з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та президентом Франції Еммануелєм Макроном наголосив, що позиція Китаю стосовно «кризи в Україні» зводиться до підтримки переговорів про мир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-