G7 координуватиме допомогу на відновлення України - Шольц

G7 координуватиме допомогу на відновлення України - Шольц

Укрінформ
Країни “Групи семи” координуватимуть допомогу, яка буде акумульована для відновлення України.

Про запровадження відповідної платформи оголосив канцлер ФРН Олаф Шольц після завершення відеосаміту G7, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«G7 сьогодні погодилася щодо центральних елементів платформи, яка має координувати фінансову підтримку від усіх донорів. Наразі метою є якнайшвидше побудувати цю платформу за участю України, міжнародних фінансових інститутів та інших партнерів», - зазначив канцлер.

Шольц нагадав, що Міжнародна експертна конференція з відбудови України, яка пройшла у жовтні в Берліні, заклала засади для акумулювання засобів. Відбудову України він порівняв з «Планом Маршалла» після Другої світової війни.

Глава уряду ФРН підкреслив, що найпотужніші демократичні економіки міцно стоять на боці України. Водночас буде продовжено економічний тиск на рф.

Читайте також: Зеленський: Залучити світ до реалізації формули миру – зараз одне з ключових завдань

«Наша рішучість і єдність призвели до того, що… російський президент сьогодні зовсім один… путін ізольований», - наголосив Шольц, повторивши обіцянку стояти на боці Україні скільки це буде потрібно.

Канцлер зауважив, що це стало можливим також завдяки позиції багатьох інших країн, серед яких ті, що розвиваються. Це показав, зокрема, саміт G20, де наголошувалося на абсолютній неприпустимості використання ядерної зброї, сказав Шольц.

За його словами, лідери G7 знову звернулися до кремля з вимогою негайно завершити війну та вивести війська з території України.

Непохитну солідарність з Україною та її підтримку канцлер назвав «прапором президентства ФРН» у G7. Держава провела два саміти у форматі офлайн та чотири віртуальних – стільки, скільки не проводилося раніше.

Читайте також: США та країни G7 підтримують мирний план Зеленського — посол Брінк

До нинішньої зустрічі, яка проходила у відеоформаті, долучився Президент України Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, у 2023 році в “Групі семи” головуватиме Японія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-