Меркель двічі відмовлялася від збереження участі США у переговорах щодо війни в Україні - Клімкін

Меркель двічі відмовлялася від збереження участі США у переговорах щодо війни в Україні - Клімкін

Укрінформ
Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін вважає стратегічною помилкою колишньої канцлерки ФРН Ангели Меркель її відмову зберегти присутність США у переговорному процесі щодо врегулювання збройного конфлікту на сході України.

Таку думку дипломат висловив в інтерв'ю Укрінформу.

"Я вважаю, що Меркель завдяки своїй увазі до деталей робила дуже добрі тактичні побудови, але як стратег щодо «Мінська» вчинила фундаментально неправильно. Давайте згадаємо про «Нормандський формат», бо «Мінськ» - це вже похідне. Після першої зустрічі, яка відбулась саме у Женевському форматі (чотиристоронні переговори щодо врегулювання збройного конфлікту між росією та Україною за участю вищих дипломатичних представників України, ЄС, США та росії 17 квітня 2014 року в Женеві – ред.), американці – я це знаю і від американської делегації, і від німецької – двічі виходили на Меркель, щоб зберегти їхню присутність у ньому, і вона двічі під різними приводами від цього відмовилась", - сказав Клімкін.

За словами ексочільника МЗС, колишня канцлерка Німеччини думала, що оскільки путін звинувачує у Майдані американців, без них буде набагато простіше прийти до якогось рішення.

Читайте також: Данілов відповів на заяву Меркель про переговори з рф: Капітуляцію путіна можна прийняти і стоячи

"Це була стратегічна помилка, бо американців треба було мати у цій грі з самого початку. Потім були наші добрі друзі Вікторія Нуланд, Курт Волкер. Але це зовсім інше, оскільки одна справа довбати путіна, а інша – довбати суркова", - зазначив колишній міністр.

Як повідомлялося, Меркель в інтерв’ю газеті Die Zeit на запитання щодо потенційного закінчення війни в Україні сказала, що вона може завершитися лише за столом переговорів. Меркель також зазначила, що Мінські угоди, укладені між росією та Україною у 2014 році, були "заморозкою" конфлікту, а не його вирішенням, і дали Україні "дорогоцінний час", щоб стати сильнішою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-