В Україні потрібна антиросійська люстрація – Яценюк

В Україні потрібна антиросійська люстрація – Яценюк

Укрінформ
В Україні має бути проведена антиросійська, антиімперіалістична люстрація.

Таке переконання висловив колишній прем’єр-міністр України, голова Київського безпекового форуму Арсеній Яценюк під час КБФ, передає Укрінформ з посиланням на сайт форуму.

«Підтримувати диктатуру росії в Україні - це не є ознакою демократії, це є ознакою кримінального злочину», - підкреслив Яценюк.

За його словами, у росії нквс змінилося на фсб, а суть залишилася та сама. “Сталін змінився на путіна, а суть залишилася та сама. Сталінська совєтська шовіністська ідеологія змінена на новий путінський імперіалізм, – а суть та сама”, - констатував він.

«Україна є травмою для всіх російських диктаторів», - додав Яценюк.

На його переконання, на законодавчому рівні повинна бути запроваджена заборона на підтримку російської агресії, «чи то підтримки будь-яких проросійських партій, чи будь-якої проросійської ідеології». Так само неприйнятним є невизнання Голодомору геноцидом.

«Це повинно бути введено в рамках закону. Заперечення російської агресії, заперечення тортур, заперечення російського імперіалізму, заперечення того, що Голодомор є актом геноциду, заперечення воєнних злочинів повинно переслідуватися за законом. І таким людям – не місце в українському законодавчому органі і в українській владі. Це повинна бути нова люстрація - антиросійська, антиімперіалістична люстрація», - підкреслив голова КБФ.

Читайте також: Раді пропонують заборонити в Україні рпц та пов’язані з нею організації

Як повідомлялося, у травні Верховна Рада ухвалила закон про заборону діяльності проросійських партій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-