росія намагалася поширювати в Радбезі ООН фейки про «брудну бомбу»

росія намагалася поширювати в Радбезі ООН фейки про «брудну бомбу»

Укрінформ
росія у вівторок намагалася переконати членів Ради Безпеки ООН у тому, нібито Україна готова застосувати «брудну бомбу» на своїй території.

Як повідомили Укрінформу в дипломатичних колах, обговорення відбулося в закритому режимі відповідно до пункту «інші питання» порядку денного засідань Радбезу ООН.

За словами дипломатів, росія під час цієї зустрічі поводилася так само як у березні, коли намагалася поширювати через Радбез ООН фейки про нібито «військово-біологічну діяльність США на території України».

Сполучені Штати та європейські країни виступили в Радбезі із засудженням російської дезінформації, підтвердивши непохитну підтримку України.

Читайте також: Кулеба закликав Латинську Америку, Африку та Азію не вірити фейкам рф про «брудну бомбу»

При цьому західні країни вважають, що москва може намагатися використати ці звинувачення як привід для ескалації.

Раніше постійний представник росії при ООН василь небензя надіслав лист до генерального секретаря Антоніу Гутерреша та членів Радбезу, в якому стверджував, ніби Україна за участю західних країн планує провокацію з «брудною бомбою».

Читайте також: росію чекатимуть наслідки незалежно від використання «брудної» чи ядерної бомби - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, глави зовнішньополітичних відомств США, Франції та Британії виступили зі спільною заявою. Вони засудили брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати «брудну бомбу» на власній території й підтвердили непохитну підтримку нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-