Зеленський очікує, що Швейцарія підтримає кроки України у відповідь на спільництво Ірану з рф

Зеленський очікує, що Швейцарія підтримає кроки України у відповідь на спільництво Ірану з рф

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що очікує від Швейцарії підтримки кроків України у відповідь на спільництво Ірану, який продає рф безпілотники.

Про це він сказав на спільній пресконференції з президентом Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассісом у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цей ваш візит ще раз засвідчує, що не можна залишатися нейтральними, коли є такі надзвичайні виклики безпеці усього нашого континенту і людяності як такій. росія зараз перейшла до нового етапу ескалації і розширила терор проти українських міст, ракетний терор із застосуванням іранських ударних дронів. Попри цю загрозу ми бачимо, що сьогодні ви тут, ми бачимо, що друзі українців - справжні друзі, сміливі друзі України і свободи, сьогодні з нами. І я ще раз вам за це особисто вдячний”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський очікує, що до кінця року з'явиться механізм відшкодування збитків за рахунок активів рф

Він повідомив, що головною темою переговорів із президентом Швейцарії є подальша взаємодія у відповідь на терор російської федерації.

“Я дякую Швейцарії за чітке і принципове засудження злочину і спроби анексії росією території України. Дякую також за підтримку Швейцарією санкційних пакетів Європейського Союзу проти російської федерації. Очікую також, що Швейцарія підтримає наші кроки у відповідь на спільництво Ірану, який допомагає сьогодні росії тероризувати наші міста, продаючи росії ударні безпілотники”, - зазначив Президент.

Читайте також: Боррель поінформував Іран про санкції за постачання дронів для росії

Як повідомлялося, росія активно використовує бойові дрони іранського виробництва для атак на міста України та для руйнування критично важливої інфраструктури напередодні зими.

Постійні представники країн Євросоюзу 20 жовтня вранці погодили додаткові санкції проти Ірану за постачання бойових дронів-камікадзе для росії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 18 жовтня вніс на розгляд Президента Володимира Зеленського пропозицію про розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-