Світ має максимально тиснути на путіна, аби він припинив війну - Макрон

Світ має максимально тиснути на путіна, аби він припинив війну - Макрон

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон переконаний, що міжнародна спільнота має чинити максимальний тиск на президента рф володимира путіна, який погрожує застосувати всі засоби свого арсеналу, зокрема ядерну зброю, для “захисту територій росії”.

Про це Макрон заявив у середу в кулуарах Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, відповідаючи на питання журналістів, передає Укрінформ.

“Я глибоко шкодую про вибір, зроблений президентом путіним стосовно рішення про часткову мобілізацію та втягування своєї країни і, зокрема, молоді своєї країни у війну”, - сказав Макрон.

Читайте також: росія не зможе нав'язати свою волю шляхом псевдореферендумів - Макрон

Він підкреслив, що Індія і Китай також закликали до припинення вогню. “Тому сьогодні росія все більше ізольована і продовжую збільшувати свою участь у війні, якої хоче лише вона, і яка є незаконною та нелегітимною”, - зазначив Макрон, привітавши недавні заяви президента Китаю та прем’єр-міністра Індії.

Французький президент наголосив, що вибір путіна “суперечить сенсу історії, інтересам самої росії і, очевидно, міжнародного співтовариства і веде до ще більшої ізоляції росії у спільноті націй”.

Читайте також: Макрон і Трасс домовилися підтримувати контакти для посилення допомоги Україні

За словами Макрона, вранці у Нью-Йорку він мав зустрічі з багатьма лідерами країн Африки, Близького та Середнього Сходу та керівниками великих фінансових інституцій, щоб обговорити питання продовольчої безпеки.

“Всім потрібен мир. Ніхто сьогодні не розуміє вибір, зроблений росією”, - констатував він.

Макрон зазначив, що зараз усім потрібно “чинити максимальний тиск на президента путіна, щоб він припинив цю війну, яка не має жодного сенсу”.

Французький президент вкотре наголосив на необхідності припинення вогню та досягнення миру.

Читайте також: Радбез ООН має обмежити право вето «у разі масових злочинів» - Макрон

Як повідомляв Укрінформ, президент росії путін у середу вранці виступив із заявою про підтримку «референдумів» про приєднання до росії на тимчасово захоплених територіях України та оголосив указ про часткову мобілізацію в росії з 21 вересня. Ця заява супроводжувалася неприкритим ядерним шантажем та погрозами застосувати ядерну зброю для «захисту територій росії», якими кремль хоче оголосити регіони України, захоплені російськими військами.

Про несприйняття та правову нікчемність таких російських «референдумів» вже заявили ЄС, НАТО та уряди провідних країн.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-