Буду найбільшою подругою України: Зеленська у Нью-Йорку зустрілась із Ліз Трасс

Буду найбільшою подругою України: Зеленська у Нью-Йорку зустрілась із Ліз Трасс

Фото
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська зустрілась у Нью-Йорку з новою прем‘єр-міністеркою Великої Британії Ліз Трасс. Очільниця британського уряду запевнила, що буде найбільшою подругою України.

Про це дружина Президента України розповіла в Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

Зеленська повідомила, що познайомилася з Трасс у Нью-Йорку, куди вони обидві прибули на 77-му сесію Генеральної асамблеї ООН.

Перша леді процитувала керівницю уряду Великої Британії: "Як прем'єр-міністерка Великої Британії я буду найбільшою подругою України. Ми не зупинимося, допоки ви не переможете. путін зазнає невдачі в Україні, зазнає стратегічної поразки. Британія залишатиметься з Україною стільки, скільки буде потрібно".

Зеленська висловила подяку від усього народу України за принципову й безкомпромісну підтримку, яку надає Велика Британія всі ці місяці протистояння російському агресору.

"Поговорили про необхідність і далі допомагати Україні, зокрема озброєнням. Разом з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та постійним представником України при ООН Сергієм Кислицею обговорили з пані прем’єр-міністеркою жахливі наслідки російської окупації: примусову депортацію українських дітей, страшні фільтраційні табори, скоєні росіянами злочини проти людяності, яким немає виправдання. Це – грубе порушення міжнародного гуманітарного права та воєнний злочин", – зазначила дружина Президента України.

Читайте також: Зеленська закликала Фонд народонаселення ООН долучатися до відновлення України

Вона додала, що українська влада вже думає про відновлення країни, тому закликала долучатися до Fast Recovery Plan і сприяти відбудові України.

"Вірю, що принципова позиція Великої Британії та пані Ліз Трасс допоможе нам зупинити геноцид українців і покарати винних", – підсумувала Зеленська.

Як повідомлялося, 20 вересня в Нью-Йорку стартувала 77-ма Генасамблея ООН.

Фото: Олена Зеленська, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-