Дуда назвав російські «референдуми» глузуванням з демократичного світу

Дуда назвав російські «референдуми» глузуванням з демократичного світу

Укрінформ
Так звані “референдуми”, які росія хоче провести на окупованих територіях України, з точки зору демократичного світу є глузуванням.

Про це, перебуваючи в Нью-Йорку на 77-й сесії Генасамблеї ООН, заявив журналістам президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ з посиланням на Wnp.pl.

Як зазначив Дуда, польському суспільству не потрібно пояснювати, “що вартують референдуми, організовані росією на окупованих територіях”.

“Вони нічого не вартують. Правда така: їх результат установлюється у Кремлі, а не під час голосування. І те, як проголосують особи, які взагалі візьмуть участь у цьому "референдумі", фактично не має жодного значення. Результат буде такий, як запланують у Кремлі”, - сказав президент Польщі.

Читайте також: Білий дім вважає «референдуми» рф посяганням на суверенітет і цілісність України

Він підкреслив, що з точки зору демократичного світу ці референдуми є “глузуванням”.

“І ми це так сприймаємо. Я сподіваюся, що в міжнародному просторі ніхто не надаватиме цьому значення, оскільки довіра до цих дій і результатів просто є нульовою”, - констатував президент Польщі.

Він зазначив, що Польща не визнаватиме легітимність результатів цих “референдумів” у світлі міжнародного права.

Читайте також: Міноборони нагадало рф про референдум 1938 року і долю Гітлера в 1945

Як повідомляв Укрінформ, голова держдуми рф в'ячеслав володін виступив за приєднання тимчасово захоплених територій Донецької та Луганської областей України до складу росії. російські ЗМІ пишуть, що на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України окупаційні адміністрації вирішили провести «референдуми про приєднання до росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-