росія не змогла «протягти» свої неправдиві інсинуації щодо біозброї в Україні – Точицький

росія не змогла «протягти» свої неправдиві інсинуації щодо біозброї в Україні – Точицький

Укрінформ
російській делегації не вдалося жодним чином «протягти» її хворобливі інсинуації щодо біологічної зброї в Україні у фактологічній доповіді за результатами консультативної зустрічі держав-учасниць Конвенції про заборону біологічної зброї (КБТЗ).

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Микола Точицький у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Він констатував, що з початком осені розпочалось чергове «сезонне» загострення російських інсинуацій щодо біозброї в Україні.

Заступник міністра зазначив, що чергові російські брехливі наративи щодо створення Україною біологічної зброї за сприяння США, озвучені сьогодні горезвісним заступником глави МЗС рф сергієм рябковим, є продовженням дезінформаційних зусиль кремля для відчайдушного виправдання широкомасштабної війни рф проти України, відвернення уваги від численних військових злочинів, скоєних на території нашої держави, та приховування власної діяльності в обхід положень КБТЗ.

Читайте також: У МЗС відповіли на звинувачення росії щодо створення в Україні біологічної зброї

Зазнавши дипломатичної поразки у Женеві за результатами офіційної консультативної зустрічі держав-учасниць КБТЗ 5-9 вересня, російські пропагандисти спробували реабілітуватись у москві та видати бажане за дійсне, хоча б для власного зазомбованого населення, наголосив Точицький.

«Що ж до світової спільноти, то вона у ході вищезгаданого заходу, в якому взяли участь 89 делегацій країн-учасниць КБТЗ, у переважній своїй більшості, окрім групки російських підспівувачів, однозначно переконалась у сфабрикованому характері російських звинувачень, грубому зловживанні росією положеннями Конвенції, підкріпленому агресивною поведінкою її делегації на зустрічі, справжній маніпулятивній меті російських фейків про біозброю в Україні», - відзначив він.

Поряд з тим, зауважив дипломат, превалююча частина делегатів всіляко вітали відкритість України та США, відзначали всеохоплюючий та розгорнутий характер наданої ними релевантної інформації, належну взаємодію з їхнього боку, підкреслювали добросовісне виконання Києвом та Вашингтоном своїх міжнародних зобов’язань заради збереження цілісності і життєздатності вищезгаданого міжнародного інструмента у галузі контролю над озброєннями.

У фактологічній доповіді за результатами Консультативної зустрічі російській делегації не вдалося жодним чином «протягти» її хворобливі інсинуації щодо біозброї в Україні, наголосив він.

Читайте також: Росія намагається використати Радбез ООН для відмивання фейків про «біологічну зброю»

«Ініційований росією відповідно до Статті V Конвенції процес завершено. На ньому поставлено крапку, як би цього не хотілося рябкову та підбурюваним ним деяким російським сателітам», - підкреслив заступник глави МЗС.

Як повідомлялося, українська делегація у Женеві під час Офіційної консультативної зустрічі держав–учасниць Конвенції про заборону біологічної та токсинної зброї (КБТЗ) заявила, що Україна неухильно дотримується своїх міжнародних зобов’язаньза КБТЗ не виробляє біологічну зброю одноосібно або у співпраці з іншою стороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-