рф треба визнавати спонсором тероризму, а проти росіян застосовувати візовий бан – Єрмак

рф треба визнавати спонсором тероризму, а проти росіян застосовувати візовий бан – Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак анонсував, що наступна пропозиція спеціальної експертної групи щодо напрацювання проєктів санкцій проти російської федерації стосуватиметься визнання росії державою – спонсором тероризму.

Про це він сказав під час спілкування у рамках панельної дискусії на 17-ій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), організованій Фондом Віктора Пінчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що сьогодні так звана «срібна куля» для російської військової машини – це визнання росії державою-спонсором тероризму. Думаю, що наступний документ, який ми плануємо видати дуже скоро, стосуватиметься саме цього питання. Я вважаю, що визнання росії країною-спонсором тероризму, у першу чергу, такими країнами, як США, країни G7 буде дуже потужним кроком», - зазначив Єрмак.

Читайте також: Єрмак обговорив підтримку України з представниками Центру прав людини Рауля Валленберга

Він нагадав, що експертною групою вже було оприлюднено п’ять документів із пропозиціями щодо санкцій проти рф і 70 % пропонованих обмежень уже виконано.

«Поки триває ця війна, поки вбивають українців кожного дня, санкцій точно недостатньо і точно над ними треба працювати, нарощувати їх, тому що росія повинна щодня відчувати все більше, що ця війна коштуватиме їм дуже-дуже дорого. Усім росіянам», - підкреслив очільник ОП.

Читайте також: Єрмак очікує ухвалення політичного рішення у Раді Європи щодо трибуналу над росією у вересні

У цьому зв’язку він наголосив на важливості візових обмежень для росіян, які, за його словами, усі причетні до війни проти України, «одні, на руках яких кров українців, інші, які мовчали або продовжують мовчати». Єрмак додав, що люди, які не підтримують російський режим, вони відмовляються від російського громадянства

«Наведу приклад. У нас є дуже багато підтверджень, що коли відбувалися всі жахливі події на Київщині – в Ірпені, Бучі, то є перехоплення, переписки російських солдатів, як вони спілкуються зі своїми родинами. І як, це шокуюче звучить, їх дружини не зупиняють, а навпаки, дають рекомендації, підбурюють ще більше вбивати, ґвалтувати, забирати речі українців з їх домівок. Що звучить дуже шокуюче, що у цей же час багато з цих дружин, дівчат, перебували на території або ЄС, або США», - розповів керівник Офісу глави держави.

Читайте також: Єрмак - про візове рішення ЄС: росіяни, відчуваєте нафталіновий сморід «совка»?

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна робоча група щодо санкцій проти росії була створена з ініціативи Президента Володимира Зеленського. Очолюють групу керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), ексрадник президента США з питань національної безпеки посол Майкл Макфол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-