Данілов: Союз України з Британією та Польщею має бути створений якнайшвидше

Данілов: Союз України з Британією та Польщею має бути створений якнайшвидше

Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов є прихильником якнайшвидшого формування союзу Велика Британія-Польща-Україна. Крім того, такий союз має бути максимально розширений.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Це питання, мабуть, більше до президента нашої країни, який безпосередньо веде і відповідає, згідно з нашою Конституцією, за міжнародні справи та за військові справи. Я прихильник того, щоб цей союз був якомога швидше. Більше того, я вважаю, що він має бути ще максимально розширений і не обмежиться цими трьома країнами", – зазначив Данілов.

Секретар РНБО висловив задоволення тим, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон залишився на своїй посаді після голосування щодо вотуму недовіри та відзначив, що той підтримував Україну в найважчі часи.

Читайте також: Данілов - про затягування з поставками зброї: Треба дякувати за те, що є

«Він залишається працювати на тій посаді, на якій він сьогодні є. Це справжній друг нашої країни, який у найважчі часи підтримував нашу країну, підтримував нашого президента", – додав секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня Борис Джонсон отримав вотум довіри депутатами-торі з 211 голосами проти 148 та залишився на посаді прем’єр-міністра Великої Британії. голосування щодо вотуму довіри главі британського уряду було спричинене скандалом із вечірками у розпал локдауну під час пандемії COVID-19 у травні 2020-го за участю Джонсона. Також його оштрафували за святкування свого дня народження в будівлі Офісу прем’єра на Даунінг-стріт 10 у червні того ж року. Джонсон публічно вибачився за цей скандал, але відмовився залишати посаду. Джонсон очолює британський уряд із 24 липня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-