Меркель назвала напад росії на Україну «переломним моментом»

Меркель назвала напад росії на Україну «переломним моментом»

Укрінформ
Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель висловила солідарність з Україною на тлі російської агресії проти країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Я висловлюю солідарність з Україною, яка зазнала нападу та вторгнення з боку Росії, і підтримую її право на самооборону", - заявила Меркель увечері 1 червня в Берліні у своєму першому публічному виступі за останні пів року.

Вона наголосила, що підтримує всі зусилля уряду Німеччини, Європейського Союзу, США, Організації Північноатлантичного договору (НАТО), Групи семи (G7) та Організації Об'єднаних Націй, "спрямовані на припинення цієї варварської агресивної війни з боку росії".

Також Меркель назвала напад росії на Україну "переломним моментом".

Ексканцлерка ФРН зазначила, що військове вторгнення росії до сусідньої країни стало кричущим порушенням міжнародного права в історії Європи після закінчення Другої світової війни.

Читайте також: Україна пропонує Німеччині ухвалити закон про ленд-ліз, як зробили США - посол Мельник

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня Президент України Володимир Зеленський запросив колишніх канцлера Німеччини Ангелу Меркель та президента Франції Ніколя Саркозі, які очолювали країни під час Бухарестського саміту НАТО 2008 року, відвідати Бучу й подивитися, до чого призвела політика поступок росії.

У відповідь Меркель зазначила, що вважає правильним своє рішення не приймати Україну до НАТО у 2008 році попри критику з боку Зеленського. Водночас ексканцлер підтримала міжнародні зусилля щодо припинення повномасштабного російського вторгнення проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-