Санкції мають бути «ядерною зброєю», що не забирає життя людей - Зеленський

Санкції мають бути «ядерною зброєю», що не забирає життя людей - Зеленський

Укрінформ
Санкції щодо росії мають бути «ядерною зброєю», яка не забирає життя людей. Однак слабкі заходи не спрацюють проти країни-агресора, що намагатиметься їх обійти.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю індійському ЗМІ Republic Media Network повідомив Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання, чи працюють західні санкції проти росії.

«Я хотів би, щоб санкції були саме «ядерною зброєю», яка не забирає життя людей. Я вважаю, що це сучасна зброя – санкційна потужна політика, коли йдеться про економічну ізоляцію тієї чи іншої країни, яка хоче забрати життя населення іншої країни. Я вважаю, що це потужні кроки», - наголосив Зеленський.

Однак Глава держави підкреслив, що санкції будуть дієвими лише у випадку їх максимального застосування, а не лише на рівні погроз.

«Якщо ти дістав цю «зброю» – санкції – цю сучасну зброю, то будь ласка, «стріляй», то тисни, то запроваджуй всі санкції потужною санкційною політикою. Не роби з себе таку країну, яка начебто і підтримує Україну, але ще трішечки хоче не розірвати всі економічні відносини з російською федерацією. Це напівзаходи. Тому вони й не будуть працювати, тому вони й перетворюються на санкції без змісту і без впливу на рф. Це якраз слабкість, яку відчуває, як хижак, російська федерація», - вважає Президент.

Читайте також: Не занепокоєння, а міжнародна ізоляція: Зеленський хоче, щоб із рф у світі почали говорити інакше

За словами Зеленського, відчуваючи слабкість західних країн, росія намагається обійти санкції та демонструє світу, що не боїться «інтелігентної слабкої зброї».

«Я обійду ці санкції – ось що говорить росія своїми кроками, ось що вона робить, тому треба це зупинити. Або не треба було вводити», - вважає Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, найближчим часом Кабінет Міністрів ухвалить рішення про зупинення імпортних та експортних операцій з російською федерацією.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-