Визнання Путіним «Л/ДНР» означало б повну відмову Росії від «Мінська» - Блінкен

Визнання Путіним «Л/ДНР» означало б повну відмову Росії від «Мінська» - Блінкен

Заява
Укрінформ
Визнання «республіками» незаконних утворень ОРДЛО з боку президента Росії Володимира Путіна означатиме повну відмову Москви від Мінських домовленоостей.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена. 

«Російська Дума заявила, що планує направити президенту Путіну звернення про визнання так званих «Донецької та Луганської народних республік» «незалежними». Щоб було зрозуміло: схвалення Кремлем цього звернення означало б повну відмову російського уряду від своїх зобов’язань за Мінськими домовленостями, які окреслюють процес повної політичної, соціальної та економічної реінтеграції тих частин українського Донбасу, які контролюються російськими силами та їхніми політичними довіреними особами з 2014 року», - повідомив він.

Читайте також: Боррель засудив звернення Держдуми до Путіна про визнання «Л/ДНР»

За словами Блінкена, схвалення цього звернення ще більше підриватиме суверенітет і територіальну цілісність України, буде грубим порушенням міжнародного права, поставить під сумнів заявлені Росією зобов’язання продовжувати дипломатію для досягнення мирного вирішення цієї кризи.

Читайте також: Шольц у Москві: Визнання «Л/ДНР» може стати політичною катастрофою

«Та вимагатиме швидкої та твердої відповіді від Сполучених Штатів у повній координації з нашими союзниками та партнерами», - зазначив держсекретар.

Як повідомляв Укрінформ, Державна дума РФ у вівторок проголосувала за те, щоб надіслати звернення президентові Росії Володимиру Путіну з проханням визнати так звані "ДНР" і "ЛНР".

Читайте також: Визнання Росією «Л/ДНР» буде подальшим порушенням суверенітету України – Столтенберг

У МЗС України заявили, що у разі визнання незаконних утворень Росія нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України.

Фото: State Department Photo by Ron Przysucha

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-