Визнанням «Л/ДНР» Росія продемонструє, що «Мінську» немає - Верещук

Визнанням «Л/ДНР» Росія продемонструє, що «Мінську» немає - Верещук

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що визнанням «Л/ДНР» Російська Федерація продемонструє свій вихід із Мінських угод.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу "Рада", передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо Росія визнає ці квазідержавні утворення, які сама ж породила, то де-факто і де-юре вона заявить: «Мінську немає», - зазначила Верещук.

Вона наголосила, що Україна залишає за собою право, використовуючи Будапештський меморандум, звертатися до держав-гарантів і вимагати від них реакції. Також Україна має апелювати до Радбезу ООН і до всіх доступних майданчиків, щоби покарати Росію за дії, які вона нині вчиняє щодо України, вважає Верещук.

Читайте також: Крок до руйнування «Мінська»: в ОП прокоментували намір Росії визнати «Л/ДНР»

Вона впевнена, що допоки Росія не визнає себе стороною конфлікту, Україна не зможе сповна виконати Мінські угоди.

«Мінські угоди прописані так, що якщо їх виконати, то це може призвести до федералізації України, втрати контрольованості за частиною нашої території. Ми не можемо собі дозволити говорити серйозно про виконання політичної частини угод, не гарантувавши безпекового компоненту. І про це ми маємо говорити, можливо, шукати далі майданчики для цього. Нехай це буде, приміром, Туреччина, на що погоджуються президенти Ердоган і Зеленський, не заперечують проти цього й інші партнери», - додала Верещук.

Читайте також: Шольц у Москві: Визнання «Л/ДНР» може стати політичною катастрофою

Як повідомлялося, у вівторок Російська Держдума підтримала звернення до президента Росії Володимира Путіна про визнання самопроголошених незаконних «республік» «Л/ДНР» на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей України.

Читайте також: Визнання Росією «Л/ДНР» буде подальшим порушенням суверенітету України – Столтенберг

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган неодноразово заявляв про готовність сприяти зниженню напруженості в регіоні. Під час візиту до Києва 3 лютого він запропонував прийняти в Туреччині саміт лідерів України та РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-