Безпека, санкції та «нормандський формат»: Зеленський провів розмову з президентом Євроради

Безпека, санкції та «нормандський формат»: Зеленський провів розмову з президентом Євроради

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем спільну протидію безпековим викликам і санкції проти РФ.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Твіттері.

"Важлива розмова з Шарлем Мішелем. Головні питання – спільна протидія безпековим викликам і санкції", - написав Зеленський.

Він додав, що з Мішелем також обговорили останні міжнародні перемовини, активізацію мирного процесу в межах Нормандського формату.

"Віддані дипломатичному врегулюванню конфлікту. Вдячний Європейському Союзу за макрофінансову підтримку", - додав глава держави.

Читайте також: Україна хотіла б отримати від Німеччини фінансову підтримку вступу до ЄС — посол Мельник

Як повідомили в Офісі Президента, Зеленський наголосив на важливості об’єднання та координації політико-дипломатичних зусиль з метою розблокування мирного процесу та відновлення стабільності. Він подякував Шарлю Мішелю та лідерам ЄС за те, що їхні дипломати залишаються в Україні.

«Ми розуміємо всі ризики та готові до розвитку будь-якого сценарію. Але ми перебуваємо в цій ситуації з 2014 року. А сьогодні для нас найбільший ворог – це паніка», – наголосив він.

Президент України також заявив про необхідність запровадження превентивних санкцій проти РФ з метою стримування агресивних намірів Кремля. Окрему увагу було приділено підвищенню оборонної та фінансової стійкості України на тлі поточних викликів та подальшої практичної взаємодії з Євросоюзом.

Зеленський також підтвердив незмінність євроінтеграційного курсу України та наголосив на необхідності визначення чітких перспектив з боку Європейського Союзу щодо повноправного членства нашої держави.

Зі свого боку, Президент Європейської ради підтвердив рішучу й непохитну підтримку Євросоюзом суверенітету й територіальної цілісності нашої держави, а також її євроатлантичних прагнень.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна знаходиться у найсильнішій з 2014 року економічній, дипломатичній, військовій позиції та готова до будь-яких сценаріїв, а завдяки роботі дипломатів підготовлений болісний пакет санкцій ЄС і США, який є фактором стримування Росії від подальшої агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-