Іспанія не планує евакуацію співробітників посольства з Києва

Іспанія не планує евакуацію співробітників посольства з Києва

Укрінформ
Іспанія на цьому етапі не планує здійснювати евакуацію членів родин співробітників посольства в Києві.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС України, про це міністр закордонних справ, ЄС та співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбарес Буено заявив під час телефонної розмови з українським колегою Дмитром Кулебою.

Розмова відбулася в контексті консолідації міжнародного тиску на Російську Федерацію задля стримування її від подальшої агресії.

Кулеба детально поінформував свого іспанського колегу про безпекову ситуацію у зв’язку з концентрацією російських військ поблизу державного кордону та на територіях України, тимчасово окупованих РФ. Міністр окремо загострив увагу на невоєнних вимірах російської агресії, зокрема спробах РФ розхитати економічну та фінансову стабільність України.

Читайте також: Греція не планує евакуацію з України дипломатів чи членів їхніх сімей

Хосе Буено запевнив у повній підтримці Іспанією зусиль України з відновлення її суверенітету та територіальної цілісності політико-дипломатичним шляхом.

У цьому контексті міністри скоординували кроки щодо переговорного процесу з РФ в рамках мережевої дипломатії, яка покликана утримати Російську Федерацію у руслі дипломатичних переговорів і змусити її до деескалації.

Глава МЗС Іспанії відгукнувся на заклик Кулеби здійснити найближчим часом візит до України, аби продемонструвати солідарність з українським народом на тлі агресивних дій з боку РФ.

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде заявила, що Швеція наразі не має намірів здійснювати евакуацію членів родин і співробітників шведського посольства в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-