Данілов про події в Афганістані: Це може вплинути на безпекову та міграційну ситуацію в Україні

Данілов про події в Афганістані: Це може вплинути на безпекову та міграційну ситуацію в Україні

Укрінформ
Погіршення безпекової ситуації в Афганістані може потягнути за собою погіршення міграційної ситуації в Україні. 

Про це сказав у коментарі телеканалу "Україна 24" секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов. 

"Безумовно, погіршення безпекової ситуації в Афганістані може потягнути за собою погіршення безпекової ситуації взагалі в регіоні Центральної Азії. І оскільки світ є досить глобалізованим, все це матиме вплив безпосередньо і на безпекову та міграційну ситуацію в Україні. Не будемо забувати давно відточені прийоми Росії та Білорусі, які вже неодноразово демонстрували спроможність погіршувати чи впливати негативним чином на безпекову чи міграційну ситуацію в країнах-партнерах, зокрема в ЄС", — сказав він.

Читайте також: У МЗС вважають, що Росія може використати ситуацію в Афганістані проти України

Данілов також зауважив, що захоплення "Талібаном" влади в Афганістані стало несподіванкою для цивілізованого світу, хоча в Україні експерти заздалегідь попереджали про такий варіант розвитку подій.

"Відбулося захоплення влади "Талібаном". Захоплення, яке, як сьогодні кажуть представники Сполучених Штатів, Німеччини, для них було цілком несподіваним. Насправді, розуміючи поведінку і маючи інформацію про стан справ в Афганістані, ми це питання тримаємо постійно на контролі. У нас завдяки ситуації, що свого часу туди входив Радянський Союз, є фахівці, вони ще лишилися, які є дуже фаховими. Вони нас заздалегідь попереджали, що це станеться, що ця ситуація дуже небезпечна. М'яко кажучи, нам не дуже зрозуміло, чому цивілізований світ не був до цього готовий. Було, умовно кажучи, "намальовано", що так буде", - розповів секретар РНБО.

Читайте також: МЗС відпрацьовує два плани для евакуації українців з Афганістану

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити до столиці Афганістану. "Талібан" заявив, що контролює всю територію країни.

Президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну після того, як таліби без бою увійшли до Кабула.

Представник політичного офісу ісламістського руху "Талібан" Мухаммед Наїм заявив про "завершення війни" в Афганістані і зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-