Резніков обговорив співпрацю з головним радником адміністратора USAID

Резніков обговорив співпрацю з головним радником адміністратора USAID

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час робочого візиту до США обговорив із головним радником адміністратора USAID Марком Фейрштейном співпрацю у сферах верховенства права, економіки та охорони здоров'я.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінреінтеграції.

Зокрема, Резніков підкреслив важливість рішення американського уряду про підтримку низки проєктів українського уряду.

«Підтримку з боку USAID та уряду США важко переоцінити. За останні кілька років з боку агенції було направлено понад 650 млн доларів в межах різних програм допомоги нашій країні. USAID реалізує в Україні 49 довгострокових та середньострокових програм, у тому числі довгострокові програми допомоги постраждалим від збройної агресії РФ громадянам України. Я також вдячний за послідовну підтримку України урядом Сполучених Штатів», - наголосив Резніков.

Читайте також: Резніков обговорив у США збільшення допомоги для гуманітарних проєктів

Як зазначається, під час зустрічі сторони обговорили ситуацію в Україні та допомогу USAID у розвитку у таких ключових сферах, як верховенство права, економічне зростання та охорона здоров'я

Співрозмовники також зосередилися на підтримці USAID українських громадян, які постраждали від військової агресії Росії у східній частині України.

Головний радник та віцепрем’єр-міністр обговорили подальшу допомогу USAID громадам, які постраждали від збройної агресії РФ на Сході України, а також можливості просування стратегічного партнерства між США та Україною, включаючи майбутній візит Президента України до Вашингтона.

Читайте також: Резніков у США обговорив можливість залучення Америки до переговорного процесу щодо ОРДЛО

Фейрштейн підкреслив важливість подальших досягнень України у здійсненні найважливіших реформ та наголосив на непохитній підтримці США суверенітету та територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-