Потураєв перепросив за свої слова про «розстріл» ОПЗЖ

Потураєв перепросив за свої слова про «розстріл» ОПЗЖ

Фото
Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв попросив вибачення за свій вислів на адресу фракції "Опозиційна платформа - За життя".

Про це він сказав після перерви в засіданні, яка була оголошена через бійку депутатів від ОПЗЖ і "Слуги народу", передає кореспондент Укрінформу.

"На превеликий жаль, мої слова були сприйняті, як образа, і навіть заклик до насильницьких дій. Я приношу великі вибачення. Переконаний, що в цьому залі жодна людина не заслуговує на будь-які репресії та насильство. Сподіваюся, що всі фракції будуть працювати на благо України і тільки зміцнювати довіру до парламенту. Ще раз вибачаюся. Емоції іноді зашкалюють. Я не мав нічого такого на увазі", - сказав Потураєв.

Після цього Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав народних депутатів думати над тим, "що і коли ми говоримо".

Читайте також: У Раді побилися «слуги народу» та депутати ОПЗЖ

"На нас дивляться люди, які нас обирали. Щоб ми не червоніли після цього, коли додому повертаємося, або коли каденція завершиться", – зауважив спікер.

Водночас, народний депутат від ОПЗЖ Юрій Павленко сказав, що фракція вимагає скликати засідання Комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та організаційної роботи парламенту для того, щоб його члени "дали оцінку словам Потураєва". Крім цього, він звернувся до Разумкова з проханням відсторонити Потураєва від головування гуманітарним комітетом "на час розслідування".

Також депутати від ОПЗЖ заявили, що не будуть відвідувати засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, поки "його головою буде Потураєв". Вони також планують звернутися до генерального прокурора.

Раніше під час обговорення поправок до законопроєкту 4107 щодо незалежності Нацради Потураєв сказав, звертаючись до ОПЗЖ: "епоха брехні закінчиться тоді, коли повсталий народ витягне цю фракцію (ОПЗЖ – ред.), сукупні статки яких становлять річний бюджет України, та розстріляє".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-