Комітет ВР завернув

Комітет ВР завернув "мовний" законопроєкт Бужанського

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики вирішив відправити на доопрацювання законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державою мовою в закладах освіти» (№2362).

Відповідне рішення комітет ухвалив на засіданні 30 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі ми маємо додаткову експертизу від Міністерства освіти, яку отримали вже під час карантину, стосовно витрат, пов’язаних із цим проєктом. Більше 56 млн грн буде коштувати внесення змін до цього законопроєкту. З огляду на те, що є ці зауваження від Міністерства освіти, нам потрібно з ними щось зробити, тому пропозиція наразі полягає в тому, щоб повернути цей законопроєкт авторам на доопрацювання, і в найближчі терміни все ж повернутися до розгляду», – зазначив голова комітету Олександр Ткаченко.

Він також наголосив, що якщо цей законопроєкт стосується цього навчального року, тому зволікати з його розглядом не слід.

Читайте також: В «ЄС» закликають зняти з розгляду комітету «мовний» законопроєкт Бужанського

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики відклав ухвалення рішення стосовно законопроєкту №2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державою мовою в закладах освіти» на наступне засідання для проведення додаткових консультацій.

Автором законопроекту є член Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Максим Бужанський (фракція «Слуга народу»). Цей документ було зареєстровано в парламенті 31 жовтня 2019 року. Він передбачає внесення змін до законів про мову і про освіту та переносить з 2020 на 2023 рік перехід російськомовних 5−11 класів на навчання українською мовою. Проти цього законопроєкту свого часу виступило Міністерство освіти і науки, а також бюджетний комітет ВР і освітянська спільнота.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-