ЄС вимагає від Росії припинити фінансову і військову підтримку бойовиків на Донбасі

ЄС вимагає від Росії припинити фінансову і військову підтримку бойовиків на Донбасі

Заява
Укрінформ
В Європейському Союзі залишаються глибоко занепокоєними інформацією про присутність російської військової техніки і особового складу на Донбасі й вимагають від РФ припинити забезпечувати бойовиків.

Про це йдеться у заяві Європейського Союзу, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми знову закликаємо Росію негайно припинити підживлювати конфлікт, надаючи фінансову і військову підтримку збройним формуванням, і ми залишаємося глибоко занепокоєними інформацією про присутність російської військової техніки і особового складу в районах, які контролюються підтримуваними Росією збройними формуваннями", - зазначається у заяві.

В ЄС також вчергове закликали сторони до негайного та повного виконання взятих на себе зобов’язань в рамках Мінських домовленостей з метою досягнення стійкого політичного врегулювання конфлікту відповідно до принципів та зобов’язань ОБСЄ.

“Ми закликаємо Росію повністю взяти на себе відповідальність у цьому плані та використати свій великий вплив на збройні формування, які вона підтримує, щоб повністю виконати Мінські зобов'язання. Повага до цих принципів та зобов’язань має бути відновлена", - наголосили в ЄС.

Також підкреслюється, що тривалість економічних санкцій проти Росії пов’язана з повним виконанням Мінських домовленостей.

Читайте також: Місії ОБСЄ потрібен доступ до Криму та українсько-російського кордону – ЄС

Як повідомляв Укрінформ, раніше Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ неодноразово фіксувала присутність на окупованому Донбасі сучасних зразків російської військової техніки, що лише нещодавно надійшли в ЗС РФ. З останніх випадків - 10 лютого безпілотник СММ виявив сучасний російський комплекс радіорозвідки "ТОРН" на шасі вантажівки (КамАЗ), який стояв поблизу житлового будинку в Новогригорівці. Цей комплекс проходить випробування в ЗС РФ, в Україну не постачався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-