Україну обрали до економічно-соціальної ради ООН

Україну обрали до економічно-соціальної ради ООН

Укрінформ
Генеральна Асамблея ООН під час голосування в середу обрала Україну до складу Економічної і Соціальної Ради ООН (ЕКОСОР) на період 2019-2021 рр.

Членство України в ЕКОСОР підтримали 176 держав, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Для України членство в ЕКОСОР сприятиме реалізації найкращих світових практик у сфері соціально-економічних реформ. Плануємо також більш активно використовувати потенціал ООН для розв'язання актуальних гуманітарних проблем", - заявив після процедури обрання постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Читайте також: Питання місії ООН на Донбасі буде обговорюватися в найближчі тижні - Маас

ЕКОСОР – один із шести ключових органів ООН, який відповідає за координацію діяльності ООН та її спеціалізованих установ в економічній та соціальній сферах. Він уповноважений, у тому числі, скликати спеціальні засідання по надзвичайних ситуаціях гуманітарного характеру. До складу Ради входять 54 держави-члени ООН.

Як уточнили в Постійному представництві України при ООН, у 2019 році ЕКОСОР зосереджуватиметься на "розбудові рівноправного та інклюзивного суспільства, зокрема забезпеченні гендерної рівності, посиленні соціального захисту людей з особливими потребами, поліпшенні гуманітарної ситуації в зонах конфліктів, підтримці малого та середнього підприємництва, боротьбі зі зміною клімату".

Востаннє Україна обиралася до складу ЕКОСОР на період 2010-2012 років.

Фото: Постійне представництво України при ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-