Президент: Україна нічого не боїться та готова захищатися

Президент: Україна нічого не боїться та готова захищатися

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що Україна готова захищати суверенітет і територіальну цілісність держави проти вторгнення агресора.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з Таллінна.

"Перше. Україна нічого не боїться. Друге. Ми готові захищати суверенітет і територіальну цілісність нашої держави проти вторгнення агресора, в тому числі російського агресора. Третє. Солідарність міжнародна – європейська, трансатлантична - базується не на позиціях зон впливу, а на цінностях", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що це ті демократичні цінності, які були закладені в фундамент США, які об’єднали держави Європейського Союзу.

"І в цих умовах, коли Україна є об’єктом агресії з боку Російської Федерації, ми твердо переконані в світовій, європейській і трансатлантичній солідарності наших партнерів з Україною. Аж до звільнення української території від агресора, повного виведення російських військ, російських озброєння і передачі під український контроль неконтрольованої ділянки україно-російського кордону", - підкреслив Порошенко.

Президент України наголосив на тому, що в разі усунення факту зовнішньої агресії в Україні немає жодних внутрішніх конфліктів, про що свідчить ситуація в звільнених Маріуполі, Лисичанську, Сєвєродонецьку, Краматорську, Слов’янську та інших містах.

Президент Естонії Керсті Кальюлайд нагадала, що складання присяги новим президентом США та вибори в європейських країнах не означатимуть відсутності російської агресії на сході України чи те, що "Мінськ-2" не потрібно й далі виконувати. "Міжнародні правила політики не змінюються від того, що десь пройшли вибори. Ми повинні вірити в себе, в наших партнерів та в єдність наших думок", - наголосила президент Естонії.

Як повідомлялося, в програмі офіційного візиту Порошенка зустріч із Прем’єр-міністром Естонської Республіки Юрі Ратасом та Спікером Рійгікогу (Парламенту) Естонської Республіки Ейкі Нестором.

Також програмою візиту запланована зустріч Президента України та пані Марини Порошенко з представниками української громади, які мешкають в Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-