Порошенко: Ми готові на рішучі дії для визволення Сущенка, Сенцова та інших

Порошенко: Ми готові на рішучі дії для визволення Сущенка, Сенцова та інших

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що для визволення заручників з Російської Федерації потрібна світова солідарність.

На цьому він наголосив на спільному з Президентом Естонії Керсті Кальюлайд брифінгу в Таллінні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проблема утримання заручників в Російській Федерації надзвичайно важлива. І тільки консолідована позиція всього світу, тільки наші солідарні дії, як це відбувалося з Афанасьевим, Солошенком, іншими, приводять до позитивного результату. Ми готові на рішучі та скоординовані дії як щодо українських громадян, включно до Сущенка, Сенцова, інших, так і по відношенню до громадян інших країн", - сказав Порошенко.

Він також наголосив, що кілька тижнів тому Україна в односторонньому порядку зробила жест доброї волі - звільнила 15 злочинців.

"Ми чекали відповідного кроку з російського боку. Та на жаль відповіді не дочекалися", - відзначив Порошенко.

Він підкреслив, що проблема буде вирішуватися щодо заручників, утримуваних як у російських в’язницях, так і на окупованих територіях.

Президент Естонії Керсті Кальюлайд сказала, що не хоче порівнювати випадки заручників з України з випадком Естона Кохвера (працівник естонських спецслужб, затриманий Росією на кордоні та обміняний на засудженого раніше російського шпигуна). Але вона підтримала тезу, що міжнародна співпраця може прискорити процес визволення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-