Петренко каже, що в Мін'юсті вже немає 25 тисяч бюрократів

Петренко каже, що в Мін'юсті вже немає 25 тисяч бюрократів

Укрінформ
Міністерство юстиції України цьогоріч виконало усі заплановані заходи щодо завершення розпочатих у 2015 році ініціатив та запуску нових реформ.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час презентації результатів роботи відомства за 2016 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Можу констатувати, що усі ці пункти виконані. Зокрема, ми завершили кадрову реформу Міністерства юстиції і станом на сьогоднішній день Міністерство юстиції фактично скоротило свій штатний персонал у двічі, з 25 тисяч бюрократів, які ми отримали в 2014 році з незрозумілими функціями, а зараз працює 12 тисяч людей у системі Міністерства юстиції», - сказав Петренко.

За його словами, цьогоріч також Мін'юст відмовився від радянських органів юстиції, які існували в кожному районі України. Ці функції передали прогресивній системі безоплатної правової допомоги, таких центрів наразі по всій Україні 545.

При цьому, завершено реформу на місцях, а саме: Мін'юст відмовився від невластивих йому функцій з реєстрації бізнесу та нерухомості, передавши їх на місця.

 Цьогоріч також було створено онлайн-будинок юстиції, завдяки якому громадяни можуть через Інтернет отримати послуги Мін'юсту.

Розповів міністр і про найскладнішу реформу, яку розпочало відомство у 2016 році - це реформа мережі тюрем, зокрема, перехід до європейського типу закладів відбування покарань ув'язненими.

Крім цього, Мін'юст цьогоріч долучився до запуску системи електронного декларування та нових антикорупційних органів.

«Насправді, не буває тих планів, які не можна реалізувати. Якщо є чітке бачення цілей, є лідерство, то будь-яка нездійсненна мрія може стати реальністю, будь-які зміни і реформи, які мають шалений спротив у системі, можуть стати реальністю. І це ми можемо підтвердити тільки спільною роботою», - наголосив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-