Мін'юст і МЕРТ готують скасування низки актів

Мін'юст і МЕРТ готують скасування низки актів

Укрінформ
Міністерство юстиції та Міністерство економічного розвитку і торгівлі України готують спільний проект на початок 2017 року щодо скасування низки непотрібних нормативних актів.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко під час зустрічі з членами Американської торговельної палати в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу анонсувати, що ми зараз спільно з Міністерством економіки готуємо пакет по скасуванню нормативних актів, які приймалися міністерствами. Тут є цікава тенденція: уряд фактично свої акти скасував - це 364 акти, які були прийняті за останні 25 років, і ми зіткнулися з певним спротивом на рівні міністерств, які генерують кожний день купу різних інструкцій", - сказав Петренко.

Він розповів, що кожному міністерству було поставлено завдання провести аудит своїх нормативно-правових актів, саме тоді розпочався спротив бюрократичного апарату. Було прийнято рішення провести цей аналіз спеціальною невеликою групою експертів.

"Я розраховую, що ви не відчуєте якогось негативу від того, що зникне кілька тисяч так званих наказів та інструкцій, бо тоді чиновник, який приходить до вас з перевіркою, не буде мати можливості посилатися на якийсь недолугий акт свого міністерства", - наголосив Петренко.

Міністр зауважив, що наразі Україна по кількості рішень органів влади може конкурувати з такою країною як США. Більшість із цих наказів створювали можливості для чиновника маніпулювати у спілкуванні з бізнесом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-