Штайнмайєр і Клімкін поговорять до початку засідання Ради голів МЗС ОБСЄ

Штайнмайєр і Клімкін поговорять до початку засідання Ради голів МЗС ОБСЄ

Укрінформ
У німецькому Гамбурзі у четвер розпочинається 23 засідання Ради глав МЗС країн Організації з безпеки й співпраці, від якої Франк-Вальтер Штайнмайєр не чекає рішення проблем, але чекає на продовження діалогу.

Про це він заявив перед початком зустрічі, участь в якій беруть понад 40 міністрів закордонних справ, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

«На мій погляд, діалог і обмін думками про те, як вибратися з існуючих розділових ровів, є правильним і європейським шляхом подолання конфліктів», - заявив Штайнмайєр.

Також він закликав не сподіватися на те, що під час конференції вдасться усунути всі кризи.

«Ми у Німеччині, але і багато інших в Європі взагалі питання війни і миру, принаймні, на європейському континенті, вважали вирішеним назавжди. Але навесні 2014 року ми змушені були констатувати, що це зовсім не так, що питання війни і миру повернулося на континент з анексією Криму і конфліктом в Україні, який не вдалося вирішити і по сьогодні. Відтоді Європа перебуває у затяжному кризовому режимі», - сказав глава німецького МЗС, який на конференції 8-9 грудня завершує своє головування в ОБСЄ

Сьогодні про Україну в двосторонньому форматі говоритимуть Штайнмайєр і глава української делегації міністр Павло Клімкін. Їх переговори мають відбутися ще до початку самого пленарного засідання. На ньому шеф української дипломатії виступить одним із перших. Окрім того, у Павла Клімкіна заплановано зустрічі з колегами з близько десятка країн, участь у зустрічі міністрів країн ГУАМ і інших заходах на полях засідання.

Міністерська зустріч у Гамбурзі проходить при підвищених заходах безпеки, яку забезпечують майже 10 тисяч поліцейських. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-