Рада закликає демократичні держави визнати Голодомор геноцидом

Рада закликає демократичні держави визнати Голодомор геноцидом

Укрінформ
Народні депутати ухвалили проект постанови "Про звернення Верховної Ради України до демократичних держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 233 народні депутати.

"Верховна Рада України звертається до держав світу визнати Голодомор 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу. Наша спільна пам'ять про злочини минулого є запорукою їх неповторення у майбутньому", - йдеться у зверненні.

У тексті звернення депутати нагадують, що Верховна Рада України Законом "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні" від 28 листопада 2006 року визнала Голодомор злочином геноциду проти українського народу, а Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" від 9 квітня 2015 року засудила комуністичний тоталітарний режим як злочинний.

"Верховна Рада України, вшановуючи пам'ять убитих голодом, висловлює глибоку подяку усім тим, хто проривав вибудовану комуністичним тоталітарним режимом залізну завісу пропаганди і брехні, усім тим, хто зберігав пам'ять про трагедію, яку пережив український народ, і усім тим, хто по крупинках відновлював правду про Голодомор", - зазначається у зверненні.

Верховна Рада України також висловлює подяку усім державам світу, які сьогодні підтримують нашу державу у протистоянні із агресором, висловлює подяку усім, хто сьогодні доносить правду про події в Україні до світової громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-