Новинський та Луценко прибули на Регламентний комітет

Новинський та Луценко прибули на Регламентний комітет

Укрінформ
Народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський та генеральний прокурор Юрій Луценко прибули на засідання Регламентного комітету, який розгляне додаткові документи від Генпрокуратури щодо зняття з Новинського депутатської недоторканності.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Засідання комітету розпочалось.

Як повідомлялося, сьогодні заплановане засідання Регламентного комітету Верховної Ради, під час якого народні депутати розглянуть додаткові документи, які надійшли з Генпрокуратури щодо зняття недоторканності з Новинського.

На засіданні 16 листопада Регламентний комітет ВР переніс рішення щодо подання ГПУ стосовно народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського та звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з проханням надати додаткові матеріали. Зі свого боку, Луценко заявив, що Генпрокуратура передала додаткові матеріали, але не може надати матеріали допитів.

Новинського підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини") та ч. 1 ст. 365 ("Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу") Кримінального кодексу України. У поданні ГПУ йдеться про перевищення влади Новинським та скоєння ним злочинів спільно з екс-президентом Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині - митрополит) Олександра (Драбинка), коли той був помічником нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Володимира (Сабодана).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-