Мінський формат не вичерпаний, поки РФ не виконає всі зобов'язання - Айвазовська

Мінський формат не вичерпаний, поки РФ не виконає всі зобов'язання - Айвазовська

Укрінформ
Мінський формат переговорів щодо врегулювання на Донбасі не може бути вичерпаний до тих пір, поки Російська Федерація не виконає всі підписані в Мінську угоди.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ольга Айвазовська.

"Я не думаю, що Мінський формат себе вичерпав, тому що це система стримування і противаг, зокрема, Російської Федерації в частині санкцій, зобов'язань, які не в односторонньому порядку Україна на себе брала, а й Російська Федерація", - сказала вона.

За словами Айвазовської, відмова України від Мінського формату може мати наслідком те, що Російська Федерація буде мати всі підстави вимагати зняття санкцій в повному обсязі.

В той же час, політик зазначила, що це не означає, що крім Мінська не може існувати інших форматів або майданчиків "для доведення своєї правоти з боку держави Україна".

Айвазовська підкреслила, що, зокрема, Київ має довести міжнародній спільноті, що конфлікт на Донбасі є міжнародний, адже згідно з міжнародними нормами, під амністію тоді не можуть підпадати ті особи, які вчинили військові злочини або злочини проти людяності.

Як повідомлялося, учасники переговорів у Мінську однією з вимог ставлять амністію для бойовиків на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-