Климпуш-Цинцадзе обговорила безвіз із главою МЗС Швеції

Климпуш-Цинцадзе обговорила безвіз із главою МЗС Швеції

Укрінформ
Віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом обговорила ратифікацію Нідерландами Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, програму Східного партнерства і Стамбульську конвенцію про боротьбу з насильством над жінками та домашнє насильство.

Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра. 

"Віце-прем'єр наголосила на важливості остаточної ратифікації Угоди про Асоціацію, оскільки вона є необхідною для продовження успішних перетворень в Україні. Обговорюючи питання надання Україні безвізового режиму з ЄС, вона зазначила, що це питання довіри в діалозі між Україною та ЄС", - цитує Климпуш-Цинцадзе її прес-служба.

Міністр закордонних справ Швеції також порушила питання Східного партнерства та необхідність перезавантаження цих відносин. "Наразі фокус змістився на південь, зокрема, через проблеми з міграцією. Але Східне партнерство є важливим елементом політики сусідства ЄС, і Україна може стати лідером та сильним партнером у цьому напрямку, оскільки готова брати на себе відповідальність, навіть незважаючи на війну та інші проблеми", - зазначила Вальстрьом.

Вона високо оцінила успіхи України та підкреслила необхідність розширення співпраці в регіоні.

Ще однією важливою темою розмови стала ратифікація Верховною Радою Стамбульської конвенції. Окремо співрозмовниці обговорили реформи в Україні та можливість використання Україною шведського досвіду співробітництва з НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-