Порошенко провів переговори тет-а-тет з лідерами ЄС

Порошенко провів переговори тет-а-тет з лідерами ЄС

Укрінформ
В рамках 18-го Саміту Україна-ЄС Президент Петро Порошенко провів зустріч тет-а-тет з президентами Європейської ради Дональдом Туском, Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером та Європарламенту Мартіном Шульцом.

Про це повідомив у Twitter прес-секретар Президента Святослав Цеголко.

"Завершилися переговори чотирьох президентів", - йдеться у повідомленні. 

Далі переговори продовжилися у ширшому форматі саміту за участі українських міністрів і єврокомісарів.

Як відомо, окрім Глави держави, до української делегації на саміті увійшли міністр закордонних справ Павло Клімкін, заступник глави Адміністрацій Президента України Костянтин Єлісєєв, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, міністр інфраструктури Володимир Омелян, секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська, голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Окрім керівників інституцій ЄС, європейську сторону на саміті представляють високий представник ЄС зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, віце-президенти Марош Шефчович та Валдіс Домбровскіс, єврокомісари Йоганнес Хан, Сесілія Мальмстрьом та Дімітріс Аврамопулос.

Як повідомляло агентство, в рамках робочого візиту до інституцій Європейського Союзу Президент Петро Порошенко бере участь у 18-му Саміті Україна-ЄС, який відбувається в Брюсселі.

В порядку денному Саміту обговорення процесу реформ в Україні, зокрема політичних та економічних реформ, в тому числі за підтримки Євросоюзу.

Глава держави обговорить з керівництвом ЄС ситуацію навколо угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом, секторальну співпрацю в різних сферах, зокрема в галузі юстиції, свободи та безпеки. Серед питань порядку денного також процес лібералізації візового режиму між Україною та Європейським Союзом.

Крім цього учасники Саміту на вищому рівні обговорять питання торгівельної співпраці, в тому числі тимчасове застосування поглибленої та всеохоплюючої Зони вільної торгівлі та секторальне співробітництво в сферах енергетики і транспорту.

Сторони обговорять ситуацію в окупованих районах Донецької і Луганської областей, незаконне приєднання Автономної Республіки Крим та Севастополя Росією, стан реалізації Мінських угод, а також політику санкцій щодо Росії.

Саміт також приділить увагу поточним подіям у Європейському Союзі, проблемам регіональної та зовнішньої політики ЄС.

За результатами Саміту заплановано підписання низки двосторонніх документів між Україною та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-