Безвіз для України залежить від спроможності країн ЄС домовитися - Шульц

Безвіз для України залежить від спроможності країн ЄС домовитися - Шульц

Укрінформ
Європарламент зробив усе можливе для прискорення скасування візового режиму для українських громадян, але нині деякі країни-члени ЄС гальмують просування переговорів.

Про це заявив журналістам президент Європарламенту Мартін Шульц перед початком саміту Україна-СС у четвер у Брюсселі.

"Ми у Європарламенті зробили все, щоб прискорити процес ухвалення рішення. Ми готові і зробили все, включаючи профільний комітет у питанні візової лібералізації з одного боку та так званий механізм призупинення з іншого", - наголосив Шульц.

Він зауважив, що питання безвізового режиму для України нині залежить від Ради ЄС, від того, щоб країни-члени знайшли рішення.

При цьому Шульц зазначив, що має інформацію про те, що деякі країни, зокрема Франція, Німеччина, Бельгія та Італія, не поспішають завершувати переговори щодо нового механізму призупинення безвізових режимів для всіх третіх країн.

Як повідомили власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі, наступний раунд переговорів щодо механізму призупинення відбудеться у Раді ЄС наступного тижня. Але співрозмовник агентства не підтвердив, чи можна очікувати на позитивний результат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-