Добровольці кров'ю здобули необхідні місяці на створення армії - Турчинов

Добровольці кров'ю здобули необхідні місяці на створення армії - Турчинов

Укрінформ
За інформацією Генштабу Збройних сил України, весною 2014 року, коли Росія розпочала військову агресію проти України, потребувалося декілька місяців для того, щоб відновити боєздатність нашої армії та провести мобілізацію. Ставши добровільно на захист своєї країни, добровольці тоді дали ці необхідні місяці.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час мітингу-реквієму з нагоди відкриття меморіального комплексу на честь загиблих в АТО працівників Головного управління Національної поліції у Київській області, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми сьогодні зібралися напередодні третьої річниці Революції Гідності, коли українці вийшли на Майдан, щоб захистити своє право жити у вільній та незалежній країні, щоб захистити майбутнє своїх дітей, щоб не дати перетворити Україну на російську колонію. Тоді ми перемогли, але отримали обезкровлену Україну, замість грошей - величезні борги, розбіглися з переляку керівники як в центрі, так і в регіоні, зруйновна армія, паралізовані силові структури. І саме цим скористався ворог - Російська Федерація, яка розпочала військову агресію в Криму", - заявив Олександр Турчинов, який на той момент був виконуючим обов'язки президента України.

Він підкреслив, що росіяни хотіли "знову відновити свій контроль над всією країною - і саме тому розпочалася сепаратистська пожежа у більшості областей Півдня і Сходу нашої держави, починаючи від Харківської і завершуючи Одеською областю". У двох останніх областях українська влада "змогла придушити сепаратистську заразу".

"Але розуміючи, що вони програють, Росія кинула війська на Схід нашої країни, розпочалася війна. За інформацією Генштабу того часу, для того, щоб відновити боєздатність нашої армії, провести мобілізацію, створити заново зруйновані військкомати, треба було, за їх розрахунками, не менше декількох місяців. Але у нас не було часу. Захищати країну потрібно було негайно, зупиняти ворога треба було негайно. І у мене не було іншого варіанту, як звернутися до українських патріотів і сказати, що ми розраховуємо на добровольців", - заявив Турчинов.

Саме тоді була створена Національна гвардія України та добровольчі батальйони спецпризначення МВС. "Вони пішли і стали за свою країну. Пішли і зупинили сильного ворога, своєї кров'ю", - наголосив секретар РНБО. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-