Парубій каже, нардепські зарплати підняли

Парубій каже, нардепські зарплати підняли "з подачі" Європи

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в Україні необхідно створити незалежний орган для загальної системи впорядкування зарплат у державі.

Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всі європейські експерти нам говорять про те, що гідна зарплата є одним із ключових моментів зняття антикорупційних ризиків. Я в понеділок близько двох годин спілкувався з молодими народними депутатами. Був Мушак від БПП, Крулько, Ігор Луценко, Альона Шкрум від «Батьківщини». Вони щиро й аргументовано мене переконували, що зарплата має бути піднята. Я багато в чому з ними згоден, але не згоден у тому, що це підняття було черезмірно, не узгоджено, не публічно... Ми радилися з європейськими лідерами, що ми маємо створити незалежний орган, який порекомендує нам загальну систему впорядкування зарплат у державі», - сказав Парубій.

Він вважає, що зарплата державних чиновників, зокрема народних депутатів і міністрів, має бути високою як головний шлях до боротьби з корупцією.

«Я не популіст, але я вважаю, що заробітна плата державних чиновників, у тому числі депутатів, міністрів, має бути високою, це головний шлях до антикорупції», - сказав Парубій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-