Корчак пояснила причину «страждань» чиновників над е-деклараціями

Корчак пояснила причину «страждань» чиновників над е-деклараціями

Укрінформ
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак вважає, що труднощі з подачею е-декларацій у посадовців виникли через їхню звичку відкладати все на останню хвилину.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Відкладати на останню хвилину. Така звичка багатьох українців сьогодні стала випробуванням для них же самих. Маю на увазі суб’єктів декларування, які в останній тиждень згадали про свій обов’язок державного службовця та відповідальність перед чинним законодавством, переконалися в тому, що ніхто скасовувати е-декларування (переносити терміни, вводити нульові декларації, як чимало хто сподівався) не буде, і розпочали вносити дані до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Реєстр на порталі nazk.gov.ua не витримує величезну кількість запитів", - написала Корчак.

Водночас вона поінформувала, що система, яку компанія-розробник «Міранда» створила на замовлення ПРООН і яка була передана до НАЗК у липні цього року, попри численні технічні перевантаження, наразі містить у сукупності майже 42 тисячі декларацій.

Роботи з розширення пропускної здатності фізичних каналів зв’язку та збільшення обчислювальної потужності серверного обладнання на сьогодні виконує адміністратор системи е-декларування – Державне підприємство «Українські спеціальні системи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-