У ПАРЄ відмовилися змінювати регламент на вимогу Росії

У ПАРЄ відмовилися змінювати регламент на вимогу Росії

Укрінформ
Голова постійної делегації України у ПАРЄ нардеп Володимир Ар'єв заявив, що події в Алеппо та висновки щодо МН17  змінили настрої в ПАРЄ не на користь росіян.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Протести української делегації напередодні Бюро ПАРЄ спрацювали. Наразі Бюро відмовилось від ідеї просування нелегітимної і швидкої процедури зміни регламенту Асамблеї на догоду РФ...Проте, відчувається що свіжі події в Алеппо та висновки по МН17 певним чином змінили настрої в ПАРЄ не на користь росіян", - написав Ар'єв.

Він додав, що з приводу Росії ухвалене рішення - провести дебати в політичних групах ПАРЄ.

 "Себто, виміряти температуру у всьому домі. І залежно від результатів, питання буде винесено на Бюро ПАРЄ у п'ятницю. За таких обставин запланований проросійськими лобістами бліц-кріг стає майже неможливим. Тому вони починають говорити про політичний мораторій на заперечення повноважень делегаціям (читай РФ), який носить суто декларативний характер і проти якого треба боротись в діалозі під час сесії", - написав нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, з 10 до 14 жовтня цього року у Стразбурзі триватиме четверте засідання сесії ПАРЄ. Планується, що серед інших питань, українська делегація підніматиме також питання звільнення незаконно затриманого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-