Комітет Ради закликає журналістів

Комітет Ради закликає журналістів "тримати в фокусі" справу Сущенка

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики закликає журналістів постійно піднімати питання щодо незаконного затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка в РФ.

Про це заявила голова комітету Вікторія Сюмар під час засідання комітету у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Комітет, очевидно, має тримати цю справу (незаконного затримання Сущенка в РФ - авт.) під контролем, звернутися до відповідних структур максимально сприяти якнайшвидшому звільненню Сущенка і звернутися, напевно, до колег-журналістів проявити журналістську солідарність, аби ця справа постійно була у фокусі журналістської спільноти... Давайте зробимо звернення від комітету до журналістів і до колег - учасників ПАРЄ з тим, щоб ця справа постійно була під контролем», - сказала Сюмар.

У відповідь народні депутати - учасники комітету підтримали таку ініціативу.

Як повідомляло агентство, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада. 

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-