Азаров і Янукович не отримуватимуть пенсій в Україні – Розенко

Азаров і Янукович не отримуватимуть пенсій в Україні – Розенко

Відео
Укрінформ
Ні колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову, ні екс-президенту Віктору Януковичу пенсії в Україні виплачуватися не будуть.

Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко. 

“Щодо того рішення суду, де була написана чітка формула - визнати діяльність Пенсійного фонду протиправною та вирішити питання про відновлення пенсії Азарову, - то на сьогодні Пенсійний фонд подав відповідну апеляцію, це рішення ще не набуло чинності, але ми будемо битися до останнього. Хочу сказати, що ні Азаров, ні інші представники уряду Януковича і сам Янукович пенсійні виплати отримувати не будуть. У нас є для цього всі законні підстави, адже вони сьогодні виїхали за межі України, і місце їх перебування ми встановити не можемо», - сказав Розенко.

Він зазначив, що відновлення пенсійних виплат для Януковича та Азарова можливе в єдиному випадку - якщо вони самі прийдуть до одного з відділень Пенсійного фонду і зафіксують свою присутність в Україні.

“На сьогодні відновлення їхніх пенсій можливо в одному випадку, коли вони особисто прийдуть в одне з відділень Пенсійного фонду України, зафіксують те, що вони фізично тут. Думаю, що представники Пенсійного фонду радісно їх зустрінуть”, - підкреслив Розенко.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня Розенко повідомив, що Азаров відновив виплати пенсій через суд. Але пізніше Подільський райсуд пояснив, що не повертав пенсію колишньому прем'єру. Своїм рішенням суд зобов'язав Пенсійний фонд розглянути заяву Азарова і прийняти рішення про те, чи відновити виплату пенсій Азарову.

Пізніше Пенсійний фонд оскаржив рішення суду про поновлення виплати пенсії колишньому екс-прем'єру Миколі Азарову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-