Переможця конкурсу на меморіальну зону Бабиного Яру оголосять 28 вересня

Переможця конкурсу на меморіальну зону Бабиного Яру оголосять 28 вересня

Укрінформ
Наступного тижня стане відомий проект - переможець Міжнародного архітектурного конкурсу комплексної організації та благоустрою історико-меморіальної зони Бабиного Яру.

Про це повідомив на прес-конференції у Києві Пол Роберт Магочій, член ради директорів Ініціативи "Українсько-єврейська зустріч", професор історії та політології, голова кафедри українознавства в Університеті Торонто.

"Тиждень вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру, що розпочнеться вже за кілька днів, включатиме чотири основні програми. В молодіжній візьмуть участь понад 250 представників України, Північної Америки, Ізраїлю та інших країн Європи, які обговорюватимуть актуальні питання минулого і сьогодення, важливі для майбутніх поколінь. Цією програмою опікуватиметься директор Всеукраїнського центру вивчення Голокосту "Ткума" (Дніпро) Ігор Щупак", - розповів Магочій. 

Читайте також: Видання "Бабин Яр. Історія і пам'ять" презентують на відзначенні 75-х роковин 

Друга програма, за його словами, - це громадський симпозіум, який пройде 26-27  вересня в Українському домі, за нього відповідає науковець з Інституту історії України НАНУ Людмила Гриневич. Під час симпозіуму відбудеться презентація книги про Бабин Яр.

Третя програма - 28 вересня - присвячена Міжнародному архітектурному конкурсу комплексної організації та благоустрою історико-меморіальної зони Бабиного Яру, під час якої буде оголошено переможця конкурсу.

У четвер, 29 вересня, в Національній опері відбудеться мистецький захід, присвячений трагедії Бабиного Яру.

Він нагадав також, що підготовка до проекту "Бабин Яр. Вшанування пам'яті" розпочалася ще два роки тому.

"Ми відчували, що дуже важливо зробити це не лише тому, що необхідно вшанувати пам'ять і бути тут, в Україні, а й щоб допомогти Україні показати світові, що вона як демократична держава, навіть у часи, коли перебуває у війні і має тяжкі проблеми, займається не лише питаннями сучасності, а й турбується про своє минуле", - наголосив Магочій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-