Видання

Видання "Бабин Яр. Історія і пам'ять" презентують на відзначенні 75-х роковин

Укрінформ
Книга "Бабин Яр. Історія і пам'ять" щойно вийшла у київському видавництві "Дух і Літера". Видання, що містить найсучасніші дані і погляд на цю трагедію, презентують під час симпозіуму за участю вчених багатьох країн світу, який відбудеться в рамках відзначення 75-х роковин Бабиного Яру наступного тижня.

Про це розповів на прес-конференції у Києві доктор Владислав Гриневич, професор Інституту політичних та етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України, редактор меморіальної книжки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Книга "Бабин Яр. Історія і пам'ять" створювалася майже два роки і вийшла у видавництві "Дух і Літера". Вона є найбільш модерною репрезентацією трагедії Бабиного Яру у всьому комплексі проблем, що його стосуються, - до того, як стався Бабин Яр, власне Бабин Яр і після Бабиного Яру. Вона розповідає про культурну пам'ять, політичну пам'ять, що стосується Бабиного Яру, його уроки. На сьогодні це найбільш повна репрезентація всього, що стосується комплексу проблем наукового і науково-популярного плану, пов'язаного з Бабиним Яром", - зазначив Гриневич.

Він додав: на жаль, сталося так, що, говорячи про Бабин Яр, ми говоримо не тільки про історію, а й про те, що уроки Бабиного Яру виявилися дуже актуальними наразі, коли  нехтується головне право людини - право на життя, коли на сході України відбувається неоголошена Росією війна і окупований Крим, коли всі післявоєнні кордони знехтувані, і всі уроки Другої світової перекреслені.

Гриневич уточнив, що книжка написана 12-ма науковцями світу - представниками України, Нідерландів, Франції, Канади, США, Ізраїлю.

"Але все ж таки це передусім українська візія пам'яті й історії Бабиного Яру. Вона дуже цікава і для Заходу, і для українського читача. В контексті сьогодення, гуманістичних цінностей, які дуже важливі для України, що прямує до Європи, ця книга дуже на часі", - підкреслив він.

Редактор видання також нагадав, що книжка з'явилася на світ на 75-ту річницю завдяки Ініціативі "Українсько-єврейська зустріч", яка профінансувала цей проект і опікувалася ним. Вона містить близько 90 ілюстрацій, які репрезентують як історичний, так і культурологічний аспект Бабиного Яру. Видання зацікавить і науковців, і журналістів, і широкий загал для розуміння всього комплексу проблем, які є довкола Бабиного Яру.

Книга "Бабин Яр. Історія і пам'ять" вийшла двома мовами - українською та англійською, накладом по дві тисячі примірників кожною. Вона буде поширюватися під час симпозіуму 26-27 вересня в Українському домі. Після цього її можна буде придбати у видавництві. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-